28 Kasım 2009 Cumartesi

Günün Fotoğrafı #1

Anderson Luis de Souza Deco Volkan Şen


Başlık elbette Deco ile Volkan Şen'in benzerliklerini vurgulamak adına. Bu kadar uzun bir isim Portekiz'de yoktur tahminime göre (!)

***

Aslında Volkan Şen'in dikkatleri üzerine çektiği maç (en azından bana göre) geçen sezon Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe - Bursaspor maçıydı. Bursaspor sağ kanadında gidip gelirken 'lokomotif' gibi oynamayı da başararak 'ben buradayım' demişti.

***

Dün Galatasaray maçında Volkan'ın dikkatleri üzerine çekmesindeki etken sadece bu benzerlik değildi doğal olarak. Bu tarz kanat oyuncuları normalde (Serdar Özkan gibi) bir dengesizlik içinde oyunlarını sergilerler. Sürat ve top alışları iyidir fakat son vuruşları veya orta yapma özellikleri biraz aşağılarda yer alır. Fakat Volkan Şen top alışı ve dribling özellikleri dışında topu ceza sahası tarafına doğru en iyi şekilde değerlendirme ve isabetli şut atabilme özelliklerine de sahip. En azından dün oynanan maçta bunları görmek mümkündü. Tabii unutulmaması gereken bu yeteneklerinin yanında perçinlediği futbol oynama aşkı ve hırsı...

***

Samet Aybaba'nın Bursaspor'un alt yapısından alarak A takıma yükselttiği Volkan Şen (yanında Sercan'la beraber) şimdi A mili takımın sağ kanadına göz kırpıyor...

27 Kasım 2009 Cuma

El clásico de la fiesta últimos 2 días *


Fotoğraf 1979-1980 sezonundan... Real Madrid'in şampiyonluğuna giden yolda 0-2 kazandığı maçtan önce Katalanlar yine şovlarını yapmışlar... Yine bir él clasico yine bir Camp Nou astmosferi... Ve tabi en büyük isteğimiz yine böyle trinbünler önünde dünyanın en büyük derbisini izlemek.
***
Kaka : '' Nou Camp'ta olmasına rağmen favori biziz ''
Puyol : '' Şanslar eşit, ama kazanmak istiyorum ''
* El Clasico şölenine 2 gün

15 Kasım 2009 Pazar

BU OYUNU SEVİYORUZ İYİ Kİ VARSIN FUTBOL

Dünya ' nın her her gün yerinde yüzlerce futbol müsabakası oluyor . Hergün yüzlerce goller atılıyor . Her gün stadlarda ekran başlarında milyonlarca kişi onun için buluşuyor . Bu aşk gibi bir şey olsa gerek her gün sevdiğini görmek isteği bir şey futbol kısacası . Şampiyonlar ligi çok ayrı onuda izleyen çok amatör lig müsabakalarını da bıkmadan usanmadan hep aynı olayı hep aynı oyunu izlemek sıkmıyorsa bilin ki siz ona aşık olmuşsunuzdur .
Hepimizin bir futbol karakterimiz bile vardır . Ben çalım atarken Sergen , Sergen diye bağırışlarımı hatırlarım . Hatta onun gibi sağ ayaklı olmama rağmen solak oynamaya çlışırdım . Hatta sol ayakla 90 diye tabir edilen noktaya nişanlamaya çalışırdım topu . Çok mutlukluk duyardım oraya gönderince Dünyalar benim olurdu .

Nelerden vazgeçtini peki futbol için ? Sevgilinizle buluşmaktan mı ? , Arkadaşlarınızdan mı ? , İşinizden mi ? , yoksa hepsimi gerçek bir futbol aşığı bunların hepsini yapabilir . Futbolun o zevkini tadan İtalya ligindeki sertliğin o lige ait ayrıcalıklı bir güzellik oluduğunu , İngiltere ligindeki hızın başka ligde olmağını , İspanya ' daki tekniğin gözlerimizin pasını sildiğini , Almanya ' nın disiplinin onlara özgü olduğunu anlayan futbolsever gerçekten bu sporun gerçek hazzını duyduğunu anlayabiliriz.
Futbol anlatılır ancak bu kadar futbolu yaşamaya çalışın bence bir renginiz olsun gönül verdiğiniz . Bu rengi gönlünüzle sevin . Futbolsuz kalmayın .

İSPANYA' NIN YENİ FORMASI

DÜNYA DEVİ MATADORLARIN YENİ FORMASI


DEV MAÇ BREZİLYA' NIN

Brezilya : 1 - İngiltere : 0 (Dk : 47 Nilmar ) (Khalfi Stadyum - Doha Katar)



Dünyanın En İyi Takımına Karşı Oynadık : Bu söz maç sonu açıklama yapan İngiltere teknik patranu Fabio Capello 'ya ait .Ayrıca ilk yarı iyi oynadıklarını ikinci yarı golden sonra oyun disiplininden uzaklaştıklarını söyledi İtalyan hoca .

İngiltere Milli takımında sakat olan Ferdinand ve John Terry ' nin yokluğunda sahaya kaptan olarak Wayne Rooney çıktı .

Maçın tek golünü 47.Dk 'da Brezilya 'lı fırsatçı golcü Nilmar kafa vuruşu ile kaydetti . Takımın en golcüsü Luis Fabiano ise bir penaltı vuruşundan yararlanamadı .

Elano Milli Takımda Aslan : Galatasaray ' da istikrarsız bir görüntü çizen yıldız futbolcu Elano İngiltere ' yi de asistsiz geçmedi maçın tek aisti ona aitti . Fenerbahçe ' li Dos Santos ise forma giymedi .

10 Kasım 2009 Salı

ALMANYA YASTA

ROBERT ENKE HAYATINI KAYBETTİ :


Futbol dünyası şokta bir zamanlar Fenerbahçe formasını da giyen en son Hannover 96 formasını giyen Alman file bekçisi 32 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Enke 'nin tren yolundan geçerken trajik bir kaza sonucu öldüğü açıklanırken ,polisin ilk incelemelerine göre ölüm sebebini intihar olduğunu belirledi .

Enke' nin Fenerbahçe macerası yanlızca 13 gün sürmüş ve Fenerbahçe tarihinde en az süre Fenerbahçe' de kalan yabancı oyuncu olarak tarihe geçmişti. Hannover 96 takımına transferinden sonra gösterdiği üstün performansla Almanya 'da yılın kalecisi seçildi .Almanya milli takımına kadar yükseldi .8 kez Milli takım forması giyme onurunu yaşadı .Daha önce dünya devi Barcelona formasını da giydi .

ARJANTİN ' İN YENİ FORMASI


Futbol Daha 'Güzel' Olur mu?

Hayır! bayanlarla bir ilgisi yok başlığın... .Biz zaten futbolu deli gibi seven adamlarız. Şuan oynanan futboldan başka bir beklentimiz yok. Gol olsun yeter !... Peki ya bazı şeyler değişirse? Yani zaten zevkli olan daha da zevkli olursa?

***

Efendim teknoloji güzel şey tabi. Bunu kimse inkar edemez. Ama futbol boş bir alanda sadece iki taşla yapılan bir saha ile sevildi zamanında... Demem odur ki futbolu teknolojiye fazla kaptırmamak gerek. Çünkü bu oyunu biz hataları ile de seviyoruz! Toplara yerleştirilen çipler, ekstaradan hakemler... Bunlar fazla geliyor bana... İki hakem fazladan koyulduğunda yine son kararı da insan veriyor zaten bunu değiştirmeye imkan yok...

***

Gol sevinçleri... Futbolu 'güzel' yapan başka bir unsur. Ama yasaklalamalar ile kısıtlanmış halde. Bırakın futbolcu formasını çıkartsın, hırsını göstersin, taraftarlar ile kucaklaşsın... Eğer rakibi rencide edecek ve kızdıracak bir gol sevinci yoksa ortada hepsi sarı kartsız, cezasız olsun. Hatta en güzel gol sevincine ödül bile verilsin..! Eğlenmektir çünkü aynı zamanda futbol...

***

Taraftar... yani bizler. Bizler yoksak futbolda yok! Eğer bir maçta tribünler boşsa büyük eksiklik... Bu yüzden seyircisiz oynama cezası kalkmalı. Yerine daha caydırıcı olan 'puan silme' gibi bir sistem getirilirse eğer zaten taraftar da takımlarının çıkarlarını göz önüne alıp taşkınlıkta yapmayacaktır. Boş tribünlere oynanan futbol, yarım futboldur...

***

Vakit geçirme... Futbolun zevkini azaltan en büyük düşmanı... Zaten kaleci için zamanında verilen 6 saniye kuralı çok yerinde olmuştu. Buna benzer bir şekilde taç atışlarına da mesela 5 saniye gibi bir zaman getirilmeli. Oyuncu değişikliği için sanırım 30 saniye ideal olur. Böylece oyun hızlanır ve bizler daha çok 'futbol' seyrederiz...

***

Daha çok gol mü yoksa az gol mü? Evet cevap daha çok gol... Çünkü futbol gol ile var... Eminim ki sizde 0-0 gibi bir sonuçla hiç tatmin olmuyorsunuzdur... Bunun değeri 1 puan. Golsüz bir maçı yok etmenin ilacı 0-0'a ligde puan vermemek olabilir! Ya da ne kadar gol o kadar puan! 1 gole 1, 3 gole 3, 5 veya üzeri gollere 5 puan... Sizce bu şekilde daha çok gol izleyebilir miyiz maçlarda? Bence evet... Ama tabi uygulamaya girmesi zor bir 'hayal' bu... Ama golü sevenler için güzel bir 'hayal'...

***

Başta da dediğim gibi futbol bize zaten güzel... Ama işte bu yazdıklarımda oyun belki daha da 'zevkli ' bir hale gelebilir düşüncesi. İçlerinden hiç bir zaman gerçekleşmeyecekler de var, belki bir gün olacaklarda... Umarım Platini bu yazıyı bir şekilde okur ..!

9 Kasım 2009 Pazartesi

AFRİKA'NIN BREZİLYA'SI

FİLDİŞİ SAHİLLERİ:

Şüphesiz Milli Takımınında en büyük gücü ve Dünya' nın da en büyük golcülerinden Didier Drogba .Chelsea 'nın en büyük gol silahı.
Yaya Toure Barcelona orta sahasının ve milli takımının dinamosu konumunda.

Yaya' nın orta alandaki partneri Didier Zokora ise en az onun kadar kaliteli ve savaşçı şuan çok formda olan Sevilla formasını giyiyor .

Salomon Kalou Chelsea adına forma giyiyor .Anelka ve Drogba olmayınca hücümda tüm yük onun sırtına biniyor .

Galatasaray taraftarının sevgilisi Lyon 'dan yeni transfer Abdul Kader Keita müthiş sürati, driplingleri ve çalımlarıyla taraftarın şimdiden sevgilisi oldu .Milli takımı adınada en büyük kozlardan biri .

Arouna Kone müthiş formda olan Sevilla' nın golcülerinden ancak Chevanton ,Kanoute ve Brezilya' nın 9 numarası Fabiano varken forma şansı bulmakta zorlanıyor .

Kolo Toure bu sezon Arsenal' den Mancester City 'e transferiyle büyük olay oldu .Milli takımının defansının bel kemiği denebilir onun için .

Emmanuel Eboue Dünya' nın en iyi sağ beklerinden biri Arsenal formasını giyiyor. Bir sağ bekte olması gereken tüm özelikler mevcut onda .

















YENİDEN DOĞUŞ

EMRE BELÖZOĞLU :

Emre Belözoğlu ,Türk futbolunun en parlak yıldızlarından biri oldu hep hırçınlığı, yaşamı ve asabiyeti hiç dillerden düşmedi .

Fenerbahçe, ye gelişinde Galatasaray' ları küstürdü kendine ben doğuştan Fenerbahçe' liyim diyerek .Tribünlere yaptığı hareket olay oldu .İnter ve Newcastle' da tutunamadı .

Şimdi Fenerbahçe' de kendini bulmuş gibi görünüyor orta sahadaki takımın hırçın maestrosu adeta takımın Alex ile beyni konumunda .Kilo sorunları kalmamış gibi .Sakatlanmıyorda pek .Daum ile kendini bulmuş görünüyor.

Emre' nin hep böyle sadece kendini futbola vermesini istiyorum çünkü onu izlemek büyük bir keyif .

HAFTANIN FOTOĞRAFI

Robie Keane Tottenham - Sunderland maçında attığa golden sonra taraftarına koşarken .

8 Kasım 2009 Pazar

MADRİD'İN KRALI GALACTİCOS : 2-3

İspanya La Liga 'nın 10. haftasında Calderonda Atletico - Real Madrid takımları karşı karşıya geldiler mücadeleden galip ayrılan taraf Real Madrid oldu .Konuk Real 'e galibiyeti getiren goller 5 .dk Kaka ,25 .dk Marcelo ,64. dk Higuain 'in den geldi. Ev sahibi Atletico Madrid 'in ise süper gol ayakları 79.dk Diego Forlan, 81. dk Kun Aguero 'dan geldi. Karşılaşmanın 66. dk'sında konuk ekip Real 'den Ramos kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı .
Bu sonucun ardından Real puanını 23 'e yükseltirken Barcelona' yı takibini sürdürüken , Atletico 7 puanda kaldı ve ligdeki 5. malubiyetini aldı .
La Liga' nın 11. haftasında Real Madrid sahasında Racing Santander ile karşı karşıya gelirken ; Atletico Madrid deplasmanda Deportivo ile mücadele edecek .

7 Kasım 2009 Cumartesi

CAN ERDEM VE DİĞERLERİ


Beşiktaş' ın 22 yaşındaki genç oyuncusu Can özellikle bu sezon A2 takımla attığı gollerle dikkat çekiyor .Zurich doğumlu gurbetçi futbolcu pivot santrafor özellikleriyle ve güçlü fiziğiyle aranan kan benim demesine karşın önündeki Mustafa Denizli engelini aşamıyor Onur, Rıdvan ve diğerleri gibi neden Arda gibi Serdar gibi bu çocuklara güvenilmiyor ? Nobre ve Bobo Çok mu gol atıyor ? Beşiktaş 'ın durumu çok mu içler acısı ? Türk futbolunda pivot santrafor Hakan'dan sonra kaç tane var ? Artık bu yeteneklerin önü açılması gerekiyor .8 maçta 12 gol her baba yiğidin harcı değil .

ARDA TURAN

Türk futbolunun yeni prensi Arda , ancak onun omuzlarında o kadar büyük bir yük var ki sanki ileriye gitmek yerine geirye geliyor . Yani kısacası Hasan Şaş gibi oynamaya başladı .Bir adama 3 kere çalım atıp öle ortalıyor basit oynamayı bilmiyor ve giderek enine olan genişliği artıyor .Emre Belözoğlu ve Hasan Şaş' ta yaşları 26 - 27 den itibaren enine genişlikleri artmaya başlamadı mı ? Yani Arda tamam güzel futbolcu teknik futbolcu ancak bir Messi veya Ronaldo değil topu çok yavaş sürüyor hatta bence çok topla oynmasıyla Galatasaray 'ı yavaşlatıyor .Bence bu Çocuk yeni Metin Oktay olamaz ...

İLKER ATEŞ' İ KAYBETTİK...

Türk basınının önemli değerlerinden İlker Ateş hayata gözlerini yumdu . Altunizade Başkent Hastanesi' nde uzun süredir tedavi gören İlker Ateş sabaha karşı 3 sularında vefat etti. Goalissimo ekibi olarak İlker Ateş' e Allah' tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz .

2 Kasım 2009 Pazartesi

SOL ONA EMANET

İSMAİL KÖYBAŞI

Daha 19 yaşında olan İsmail Köybaşı 5.5 milyon euro+Sedar Kurtuluş ile çok pahalı gösterildi medyamızda. Ancak genç oyuncu özellikle Ankaragücü maçındaki pozitif futbolu attığı golle alkışı hak etti. Yusuf Şimşek solda sadece paslarıyla destek oldu ona ancak o Ankaragücü'nün sağ beki El Yasa'yı gerçekten maç boyunca kevgire çevirdi 15 sene en az sol ona emanet...